amtsoftlogo (11K)
       

Anton
zoekt en vervangt tekst in meerdere bestanden tegelijk

Anton

anton 1

(schermafbeelding, klik voor vergroting)

Met Anton kun je als ontwikkelaar snel zoeken in verschillende bestanden tegelijk naar een bepaalde tekstselectie. Vervolgens kun je de gevonden tekst aanpassen in één of meerdere bestanden tegelijk. Tevens is het mogelijk om de bestanden waar de tekst in is gevonden te wissen. Daarnaast is het mogelijk om bestanden te zoeken waarin een bepaalde tekst NIET voorkomt en deze eventueel ook te wissen. Het is ook mogelijk om met REGEX te zoeken en om te schakelen tussen hoofdlettergevoeligheid en niet hoofdlettergevoeligheid. Standaard is het zoeken ingesteld op hoofdlettergevoelig.

Voordat je bezig gaat met wissen of aanpassen, is het mogelijk om het betreffende bestand te bekijken. Anton ondersteunt o.a. RTF(D), TXT , HTML CSS, PY, SH, H, M en diverse andere tekstformaten. Anton geeft in het betreffende bestand de plaats weer waar de eerste keer de tekst gevonden werd. Met de zoekfunctie kan in het bestand verder worden gezocht. Het bestand kan ook met de nieuwe zoekterm gewijzigd worden. Ofschoon het kan, is het niet aan te bevelen om meerdere bestanden tegelijk aan te passen met een RegEx-patroon. Het resultaat is dan vaak onvoorspelbaar.

Je kunt Anton ook aangeven, dat naar bepaalde bestanden moet worden gezocht. Het is ook mogelijk om bepaalde bestanden uit te sluiten. Hierbij kan worden gebruik gemaakt van wildcards, zoals * en ?. Het vraagteken staat voor één willekeurig karakter en het sterretje voor een onbepaald aantal willekeurige karakters.

Waar komt de naam Anton vandaan? Het is een verwijzing met een knipoog naar de heilige Sint Antonius die vaak wordt aangeroepen om iets te vinden wat is zoekgeraakt.

Het doel van Anton is om het digitale leven van een computergebruiker in het algemeen en een programmeur in het bijzonder wat aangenamer te maken. Geniet er van.

Anton is beschikbaar in de AppStore voor € 5,99. Updaten is gratis.

mac_app_store (3K)


 

© 2012 - 2019 AmT-Software